Żywienie
Prawidłowe żywienie dziecka w okresie przedszkolnym to jeden z najważniejszych czynników gwarantujących zdrowie i prawidłowy rozwój fizyczny i umysłowy dzieci.
W naszej przedszkolnej kuchni przygotowujemy domowe posiłki. Podajemy dzieciom pokarmy zawierające najwyższe wartości odżywcze. Panie kucharki same robią domowe pierogi, racuchy, naleśniki, wykonują świeże surówki z warzyw, pieką ciasta itp.
Każdego dnia dzieci jedzą trzy smaczne posiłki: śniadanie, obiad, podwieczorek oraz przekąski owocowo – warzywne.
16.11.2015 r. |
Chleb wiejski. masło, szynka, szczypiorek, kakao Jabłko |
Kapuśniak, pierogi leniwe, kompot |
Mandarynka |
Mleko, gluten, jaja, kakao |
17.11.2015 r. |
Bułka, masło, pomidor, płatki owsiane na mleku Marchewka |
Zupa grysikowa, pieczeń rzymska, ziemniaki buraczki, kompot |
Krakersy, soczek |
Mleko, gluten, jaja, |
18.11.2015 r. |
Chleb rustykalny, masło, wędlina, kakao Jabłko |
Zupa fasolowa, kluski razowe z serem, |
Banan |
Mleko, jaja, gluten, kakao |
19.11.2015 r. |
Bułka razowa, masło, dżem, zupa mleczna Marchewka |
Zupa porowa z grzankami, gołąbki w sosie pomidorowym, kompot |
Kisiel z jabłkiem |
Mleko, jaja, gluten, |
20.11.2015 r. |
Chleb, masło, ser biały, rzodkiewka, kawa Jabłko |
Zupa jarzynowa, filet rybny, ziemniaki surówka, kompot |
Kanapka z pomidorem |
Mleko, gluten, jaja |
23.11.2015 r. |
Chleb wiejski, masło, szynka, pomidor, kakao Jabłko |
Zupa pieczarkowa, placki ziemniaczane z serem, kompot, |
Gruszka |
Mleko, jaja, gluten, kakao |
Zastrzegamy prawo do zmian w jadłospisie
D. Dobrzańska